Grillpannen
9 artikel(en)
Aankoopadvies - Grillpannen
Grillpan: ideaal voor grillgerechten en snel bakken
Geniet van heerlijke kook- en grillavonden met uw familie of vrienden met onze grillpannen! Onze grillpannen voldoen aan hoge normen, omdat ze alles bieden wat u nodig heeft voor zorgeloos grillplezier. We bieden hoogwaardige pannen waar u lang plezier van zult hebben. Elke grillpan heeft individuele voordelen voor het bereiden van vlees of groenten met aantrekkelijke grillstrepen. De geribbelde structuur van de panbodem maakt vetarm braden mogelijk.
De juiste maat pan is belangrijk voor uw huishouden. Een grotere pan kan ook goed worden gebruikt voor kleinere porties. Onze pannen zijn verkrijgbaar in een elegante uitstraling met individuele hoogtepunten. Kies het beste voor een grillpan voor alle soorten fornuizen, dan bent u aan de veilige kant. De meeste grillpannen zijn geschikt voor gebruik in de oven, van 220 tot 280 graden. Voor het geval u vlees en groenten graag in de oven grilt, hebben we hoogwaardig gegoten aluminium pannen met een afneembaar handvat voor u klaarstaan. Ons assortiment omvat ook keramische grillpannetjes en grillpannetjes met afneembaar handvat, zowel individueel als in set verkrijgbaar. Hiermee kunt u raclette op de grill bereiden.
Sommige van onze moderne grillpannen zijn uitgerust met tuitjes om saus, vet of braadvet af te gieten. Dankzij de groeven verzamelt overtollig vet zich op de bodem van de pan, dat u eenvoudig kunt afgieten. Hierdoor blijft het gegrilde voedsel knapperig en knapperig. Wilt u de beschikbare ruimte op het fornuis optimaal benutten of een rechthoekige grill gebruiken, kies dan voor een vierkante braadpan, omdat deze 30% meer bakoppervlak biedt dan een ronde grillpan. Gietijzeren pannen zijn onverwoestbaar, maar ze wegen behoorlijk wat. Deze grillpannen kunnen ook in de grill of op een open vuur worden gebruikt. Daarentegen zijn aluminium gietpannen met antiaanbaklaag licht en gemakkelijk te onderhouden. De handige antiaanbaklaag bespaart veel vet bij het braden en draagt zo bij aan gezonde voeding. De grillpan met extra grillrooster bespaart ook vet en zorgt voor bijzonder voorzichtig grillen, bijvoorbeeld van groenten.
Welke soorten grillpannen zijn er?
De meeste grillpannen zijn grillroosterpannen. De vierkante vorm biedt meer ruimte voor het grillen van voedsel. De meest gangbare vormen zijn vierkant en 26 x 26 cm of 28 x 28 cm groot. De pannen zelf zijn gemaakt van materialen zoals aluminium, roestvrij staal, keramiek en gietijzer. Gecoate grillpannen zijn verkrijgbaar met een enkele en dubbele antiaanbaklaag van polytetrafluorethyleen en keramiek. Sommige grillpannen hebben extra schenktuiten. Ze hebben een (afneembare) steel, twee handgrepen en zijn verkrijgbaar met of (meestal) zonder deksel.
Wat is het voordeel van een grillpan?
De kenmerkende ribbels zorgen voor een gezonde bereiding. Het voedsel komt nauwelijks in contact met vet en scoort bovendien met de karakteristieke, aromatische roosterstrepen. Dankzij hun vierkante vorm zijn grillpannen zeer ruim. Ze bieden 30 procent meer ruimte dan een ronde pan van vergelijkbare grootte.
Hoe gebruik je een grillpan?
Voor een optimaal grillresultaat van vlees en groenten laat je de pan eerst goed heet worden. Snijd het voedsel in gelijke plakken. Voeg geen olie toe aan de pan. Bestrijk in plaats daarvan het voedsel aan beide zijden met olie. Leg het vervolgens in de hete pan en druk het lichtjes aan. Beweeg minstens één minuut niet, zodat de karakteristieke roosterstrepen kunnen vormen. Keer om, afhankelijk van de kooktijd, en bak opnieuw minstens één minuut rustig aan.
Waar moet ik op letten bij het kopen van een grillpan?
Beantwoord vooraf twee vragen:
Wat wilt u voornamelijk bereiden in uw grillpan?
Kies het materiaal en de coating dienovereenkomstig. Als u de voorkeur geeft aan een vetarme, gezonde bereiding van vlees en groenten, is een gecoate pan optimaal. Als u voornamelijk steaks, hamburgers en dergelijke wilt bereiden, zijn gietijzeren of keramische grillpannen de betere keuze. Ze zijn geschikter voor zeer hoge temperaturen.Welk fornuis heeft u?
Kies het materiaal en de coating dienovereenkomstig. Als u de voorkeur geeft aan een vetarme, gezonde bereiding van vlees en groenten, is een gecoate pan optimaal. Als u voornamelijk steaks, hamburgers en dergelijke wilt bereiden, zijn gietijzeren of keramische grillpannen de betere keuze. Ze zijn geschikter voor zeer hoge temperaturen.
Let op de instructies van de fabrikant en informeer vooraf naar welke warmtebronnen het betreffende materiaal geschikt is.
Is een grillpan zinvol?
De aanschaf is de moeite waard als u waarde hecht aan een aantrekkelijke presentatie met rokerige grillaroma's. Als u waarde hecht aan een snelle, eenvoudige en ook vetarme bereiding van groenten en vlees. Het is ook perfect voor degenen die zich nog wat onzeker voelen bij het braden van vlees. Het risico dat een stuk vlees per ongeluk in zijn eigen sap suddert, is klein.
Wat zijn de gangbare maten voor een grillpan?
Grillpannen zijn meestal vierkant en worden aangeboden in de maten 26 x 26 centimeter en 28 x 28 centimeter.
Zijn er verschillende patronen bij grillpannen?
Het kenmerkende geribbelde patroon onderscheidt de grillpan. De verschillen liggen alleen in de hoogte van de ribbels. Hoe hoger ze uitsteken, hoe opvallender het patroon wordt. Voor gevarieerde patronen, zoals ruiten, diagonale strepen, roosters, positioneert u het voedsel dienovereenkomstig en verandert u de positie in de pan.
Hoe kan het grill-effect worden versterkt?
Druk het voedsel lichtjes aan bij het plaatsen in de grillpan. Er zijn ook speciale persen die in de grillpan passen en het vlees verzwaren. Beweeg minstens één minuut na het plaatsen niet. Hoe hoger de ribbels (de verhogingen), hoe gedefinieerder de grillstrepen.
Welk materiaal is het beste voor een grillpan?
Een gecoate pan mag niet worden verhit boven 260°C. Het is perfect voor vetarm braden van vlees, vis en groenten. Bovendien zijn de gecoate modellen zeer onderhoudsvriendelijk. Voor echt hoge temperaturen zijn gietijzeren grillpannen een goede keuze. Wees voorzichtig met gas- en inductiekookplaten: Gietijzeren pannen moeten langzaam op temperatuur worden gebracht.
Kan de grillpan in de oven worden geplaatst?
Hecht u er waarde aan om het voedsel na het braden in de oven te laten nagaren? Houdt u van gratineren en wilt u graag een korst op het vlees zetten? Let dan bij de steel op een ovenbestendig materiaal. Bij sommige modellen kan de steel ook worden verwijderd. Grillpannen met twee hittebestendige handgrepen zijn bijzonder geschikt voor de oven.
Wat kan een grillpan meer dan een normale pan?
vetarm, vetvrij braden mogelijk
produceert rokerige, aromatische roosteraroma's
aantrekkelijk uiterlijk van het voedsel
weinig moeite bij de bereiding
goed voor beginners in het braden: weinig kans dat het vlees per ongeluk in zijn eigen sap kookt
caloriearm, gezond braden
vanwege de vierkante vorm passen spiesen er probleemloos in
Hoe reinig ik een gecoate grillpan?
Een gecoate grillpan, meestal met een keramische- of Teflon-coating (PTFE - polytetrafluorethyleen), is eenvoudig te reinigen. Reinig deze bij lichte vervuiling met warm water en een keukendoek. Bij zwaardere vervuiling kunt u ook afwasmiddel of citroen gebruiken voor reiniging.
Hoe reinig ik een gietijzeren grillpan?
Vaatwassers en afwasmiddel zijn taboe voor gietijzeren pannen. Ze krijgt pas