Braadsleden
11 artikel(en)
Koopgids - Braadpannen
Heerlijk en gemakkelijk koken met een braadpan
Sappige vleesgerechten en ovenschotels bereidt u eenvoudig met een braadpan. Deze pannen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of gietijzer en hebben doorgaans een deksel om optimale kookomstandigheden te garanderen. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in deze bijzondere pannen, en aanbakken wordt voorkomen door hun speciale oppervlakken. Bovendien zijn onze modellen gemakkelijk schoon te maken en geschikt voor alle soorten kookplaten en de oven.
Een braadpan heeft het voordeel ten opzichte van gewone pannen dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en het gerecht gelijkmatig wordt bereid. Bovendien is de grootte ervan handig, waardoor het mogelijk is om grote braadstukken of hele gevogelte te bereiden, in tegenstelling tot de meeste pannen. Voor de kerstkalkoen raden we onze speciale XXL-modellen aan. Braad vlees in een braadpan samen met wortelgroenten. Samen met het vrijkomende braadvocht, vleesbouillon of fond en een scheut goede wijn ontstaat er tegelijkertijd een heerlijke saus met deze bereidingswijze. Bovendien kunt u bij vlees of vis groenten en aardappelen toevoegen en alles samen laten sudderen. Voor lasagne en ovenschotels is een braadpan ook zeer geschikt, omdat de meeste bestand zijn tegen de hoge temperaturen in de oven. Hiermee zijn ook speciale desserts zoals gebakken deegballetjes en appeltaart mogelijk. In een goed uitgeruste keuken is het daarom een must naast pannen en koekenpannen.